Tempatan

Terima LGBT, Malaysia Akan Lebih Maju Dan Aman

Jangan lupa sertai TikTok, YouTube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

Jangan lupa sertai Tiktok, Youtube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

KUALA LUMPUR, 12 Disember 2022 – “Saya yakin Malaysia akan menjadi sebuah negara yang lebih aman, yang lebih gembira, maju dan juga a better nation.”

We can a better nation because once we treat everyone equally dan keselamatan kami terjamin jadi saya rasa Malaysia akan lebih berkembang maju. Jadi harapan saya terhadap Malaysia adalah untuk kami diterima dan diberi sokongan penuh supaya kami lebih bebas untuk memberi sumbangan kepada negara.”

Kenyataan itu dilontarkan oleh seorang individu lelaki melalui sebuah video yang tular di laman sosial Twitter beberapa hari lalu selepas dimuat naik oleh akaun @isusemasaviral dengan 2.7 juta tontonan.

Hantaran yang berjaya meraih lebih 9 ribu retweet itu turut mengundang komen netizen seperti @jijulukim yang berkata; “Kat malaysia ada ke kita pukul bunuh , xbagi kerja ke org2 LGBT ni. Engkorang hidup aman je tak payah nk terpaling ditindas ye, yr not special.”

WhatsApp-Image-2022-12-12-at-1.47.36-PM.jpeg?resize=441%2C260&is-pending-load=1#038;ssl=1

Seorang pengguna lain seperti @hanykhayr_ turut berkata; “Maaf saudaraku, Allah tetap yang utama. Walau apapun, saya tetap tidak bersetuju dan membantah. Letaklah Allah, Rasulullah dan agama paling atas dalam hidup ni. Kami tidak membenci kalian, kami cuma membenci perkara mungkar yang dibuat.”

WhatsApp-Image-2022-12-12-at-1.47.35-PM.jpeg?resize=426%2C295&is-pending-load=1#038;ssl=1

Bagaimanapun, lelaki di dalam video yang dilihat memakai subang tersebut sangat berharap agar Malaysia dapat menjadi sebuah negara yang boleh menerima golongan LGBT.

We all human. We are all the same, cuma berbeza naluri,” katanya.

Leave a Reply

Back to top button
%d bloggers like this:

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker