Tempatan

Kenyataan Media: Pakar Beri Amaran Risiko Pelalian Besar-Besaran

Kenyataan Media
Pakar memberi amaran risiko pelalian beramai-ramai
12 March 2021

Penanda Tangan
• Covid Research Centre, Asian Heritage Museum Group
• Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM)
• Persatuan Patriot Kebangsaan (PATRIOT)
• Gabungan NGO Islam (GNI)

Pendahuluan

• https://youtu.be/l_ksalhIi5c (Pelalian Beramai didalam Wabak, Faedah vs Risiko)
• https://covexit.com/expert-sounds-the-alarm-about-risks-of-mass-vaccination/ (Pakar Memberi Amaran Mengenai Risiko Pelalian Beramai)

Video di atas (bertarikh 9 Mac 2021) dan laporan (bertarikh 6 Mac 2021) mengenai pelalian beramai sedunia kini oleh pakar virus dan pelalian terkemuka Dr Geert Vanden Bossche adalah mengejutkan ketika dia bercakap mengenai program pelalian beramai di seluruh dunia.

Menyatakan kekhuatiran jika pelalian adalah tindakan yang tepat untuk melawan koronavirus bertukar maha pintar ini, dia menyatakan: “Jika anda pergi berperang, pastikan anda mempunyai senjata BETUL pada SAAT BETUL melawan MUSUH yang anda cukup faham.”

Dr Bossche memberi amaran bahawa program pelalian sedunia di tengah pandemik lebih banyak merugikan daripada memberi kebaikan.

Dia lagi memperingatkan bahawa pelalian:

“• mewujudkan lebih banyak kes tanpa gejala untuk menyebarkan jangkitan kerana pelalian TIDAK mencegah jangkitan dan penularan;
• hanya menekan gejala Covid-19 dan dapat mencegah kemasukan ke hospital dan kematian. Tetapi apa padahnya?
• hanya merangsang antibodi khusus antigen tetapi tidak kepada sel pembunuh semula jadi yang diperlukan untuk menawar koronavirus dengan berkesan;
• membenarkan antibodi khusus antigen, yang mungkin tidak berjalan pada varian baru, untuk kekal dan bersaing dengan, melemahkan dan bahkan memusnahkan sel pembunuh, pejuang yang mampu dan setia di dalam badan;
• membantu membuat varian baru dan “mengajar” virus mengenai “pelepasan kekebalan virus”; dan,
• adalah keadaan “rugi-rugi” yang berbahaya di semua tingkat, menekankan bahawa menangani koronavirus dan wabak ini mesti berdasarkan SAINS.

Ringkasnya, jika kita tidak berhati-hati, kemanusiaan, ketika menghadapi “malapetaka dunia tanpa setara”, akan menderita secara berleluasa oleh virus “maharaja” ini.

Pada bulan Jun 2020, Ken Frazier, Ketua Pegawai Eksekutif Merck, meminta agar kita lebih memahami koronavirus sebelum bergegas mencari penyelesaian pantas melalui vaksin. (Merck adalah piawaian emas dalam pembangunan vaksin dan telah menghasilkan empat dari tujuh vaksin yang berjaya dalam sejarah dunia)

Merck cukup jujur menyerahkan diri setelah melepaskan program pembangunan vaksin Covid-19 kepada virus “maharaja” yang bertukar ini untuk menumpu kepada perawatan atau penawarnya.

Pengarah Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit AS (CDC), dalam laporan CNN pada 2 Mac 2021 menyatakan bahawa faedah yang dibuat di AS, termasuk vaksinasi mRNA, akan terhapus oleh varian baru, dalam menyokong amaran Dr Bossche.

Institut Kesihatan Nasional Pemerintah AS (NIH) telah mengesahkan bahawa vaksin mRNA adalah bentuk terapi baka, suatu pendekatan yang “berisiko kepada kesihatan yang buruk, seperti keracunan, keradangan dan barah.”

Sudah terdapat banyak kes yang dilaporkan di seluruh dunia mengenai kematian tanpa penjelasan dan derita kesan sampingan yang teruk setelah mengambil barangan Pfizer.

Dengan bersikap membina dan berdasarkan pendedahan Dr Bossche, kami merayu kepada kerajaan dan agensi-agensi yang berkaitan untuk:

“• mempertimbangkan segera penangguhan, jika perlu, program pelalian mRNA untuk benar-benar membendung bahaya jangka panjang
• melakukan ulasan “faedah berbanding risiko” yang jujur untuk setiap vaksin yang dibeli berdasarkan maklumat terkini (TIDAK ADIL untuk meletakkan vaksin-vaksin ini dalam kumpulan bersama-sama kerana tidak semua vaksin adalah sama. Kami BUKAN anti-vaksin tetapi pro-vaksin yang SELAMAT)
• menepati janji tidak memaksa – secara langsung atau tidak langsung – pelalian, terutamanya dengan vaksin mRNA percubaan, yang merupakan kesalahan di bawah Kanun Nuremberg; dan,
• mempertimbangkan (setelah kajian) penggunaan vaksin yang lebih tepat, lebih selamat, dan dicuba dengan menggunakan teknologi virus yang tidak aktif atau dilemahkan di samping memilih masa yang tepat untuk melaksanakan program pelalian.

Oleh itu, kami meminta Kerajaan untuk segera menyetujui penggunaan Ivermectin, “ubat ajaib” yang direka semula dan mudah didapati, sangat selamat dan berkesan dalam mencegah dan merawat Covid-19, dan juga membiayai Program Ivermectin kos rendah.

Kami sedar bahawa Ivermectin menimbulkan ancaman kewangan utama kepada beberapa syarikat perubatan besar dan malangnya, Ivermectin sedang diaibkan dan dihantui oleh orang-orang yang mempunyai kepentingan tersendiri di mana pandangan berat sebelahnya mesti ditolak dengan bersungguh-sungguh.

Ivermectin sudah terbukti selamat selama lebih dari 40 tahun. Kerajaan tidak akan rugi dengan segera meluluskan Ivermectin di Malaysia, sebagai ubat yang ditetapkan. Tidak perlu menunggu ujian klinikal kerana orang akan cepat mati dan dijangkiti oleh Covid-19.

Kami menyatakan dengan jelas di sini bahawa kami tidak mempunyai kepentingan, secara langsung atau tidak langsung, dalam pembuatan, penjualan atau pengedaran Ivermectin.

Penyelaras Media
Azmi Anshar

 

Leave a Reply

Back to top button