Antarabangsa

Perang Gaza – Netanyahu Selit Ramalan Agama, Nubuwah Isaiah

Jangan lupa sertai TikTok, YouTube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

YAFFA, 27 Oktober 2023 – Benjamin Netanyahu telah mengeluarkan kenyataan yang berkaitan dengan penglibatan keagamaan di dalam kejadian peperangan yang sedang berlaku di Gaza yang bermula pada awal bulan ini.

Menerusi hantaran bagi akaun i24NEWS English di platform X yang dimuat naik pada 26 Oktober lalu yang memaparkan sebuah video ucapan peperangan, Netanyahu telah menyatakan bahawa Israel akan merealisasikan nubuwah Isaiah.

Dalam ucapan yang ditujukan kepada warga Israel mengenai operasi darat yang dijalankan terhadap Gaza, beliau telah menyatakan bahawa mereka (Israel) adalah golongan cahaya dan musuh mereka adalah kelompok kegelapan.

Kata Netanyahu, “Kita adalah kelompok cahaya dan mereka adalah kelompok kegelapan – dan cahaya akan mengalahkan kegelapan”.

“Peperangan kita dalam melawan Hamas adalah sebuah ujian bagi seluruh kemanusiaan, ianya adalah perjuangan di antara paksi kejahatan iaitu Iran, Hizbullah dan Hamas, dan paksi kebebasan dan kemajuan”.

Beliau seterusnya meneruskan ucapan yang mengandungi unsur keagamaan dengan petikan nubuwah, dengan mengatakan,

“Ini adalah masa untuk bersama bagi satu tujuan iaitu untuk terus mara dan mencapai kemenangan dengan pihak tentera serta kepercayaan yang teguh terhadap keadilan, kepercayaan teguh terhadap keabadian orang Yahudi. Kita akan merealisasikan nubuwah Isaiah”.

Leave a Reply

Back to top button
%d bloggers like this: