Tempatan

Malaysia Bertuah Kata Taikun Hong Kong

Jangan lupa sertai Tiktok, Youtube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

PULAU PINANG, 05 September 2022 – “Anda mempunyai padi, minyak dan tanah pertanian. Malaysia dikurniakan dengan pelbagai hasil. Ini hanyalah rumah kedua untuk kami, tetapi kami melihat negara anda menjadi rumah pertama untuk generasi akan datang kami, dan kami ingin membantu anda menjadi lebih baik,” kata Law, seorang taikun Hong Kong.

Law, seorang warganegara asing membeli rumah pertamanya di Pulau Pinang enam tahun lalu – sebuah kondo super seluas 11,000 kaki persegi – dan kini memiliki lebih 10 hartanah di sini.

Terkini, beliau dilaporkan telah membeli Island Plaza, sebuah pusat membeli-belah seluas kira-kira 500,000 kaki persegi di Pulau Pinang.

Ini menjadikannya ahli baharu dalam bidang hartanah komersial berskala besar Pulau Pinang.

Katanya lagi, dia tidak boleh tinggal di Jepun, Eropah dan Amerika Syarikat selama lebih daripada sebulan kerana ketegaran dan sikap tidak bertoleransi penduduk di sana. Namun, ia berbeza dengan Malaysia lebih-lebih lagi di Pulau Pinang.

“Saya seorang pengembara dunia, melabur di mana-mana. Dan Pulau Pinang adalah yang terbaik. Saya boleh tinggal selama berbulan-bulan di sini dan hidup gembira,” ujarnya.

Leave a Reply

Back to top button
%d bloggers like this: