NGO

Lupus Semua Kepentingan Multinasional Sweden – YPNM

Jangan lupa sertai TikTok, YouTube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

Jangan lupa sertai TikTokYouTubeTelegramTwitterInstagram dan Facebook kami untuk berita terkini.

Yayasan Patriot Negara Malaysia (YPNM) mengutuk perbuatan membakar al-Quran oleh seorang pemimpin berhaluan kanan parti Stram Kurs, Rasmus Paludan di hadapan Kedutaan Turkiye Sabtu lalu.

Perbuatan itu menunjukkan kebiadapan melampau terhadap kitab suci Al-Quran dan agama Islam.

Selain dari membangkitkan kemarahan umat Islam seluruh dunia tindakan tersebut bakal mencetus keadaan huru-hara agama yang tidak akan berkesudahan.

Agama Islam mengajar umatnya menghormati agama dan kepercayaan lain dan ini tidak bermakna umatnya hanya berdiam diri dan berpeluk tubuh jika agama mereka dihina sebegini rupa.

Sebagai langkah membidas tindakan ini, YPNM menggesa setiap rakyat khususnya yang beragama Islam melahirkan semangat patriotik mereka dan memberhentikan pembelian mana-mana barangan dan perkhidmatan daripada Sweden.

YPNM juga menggesa agar mana-mana sayap pelaburan Kerajaan melupuskan semua saham dan kepentingan dalam syarikat-syarikat multinasional dari Sweden.

Di samping itu, YPNM menggesa agar seluruh umat Islam menilai keadaan mereka sendiri dan memperkukuhkan ukhwah mereka serta membina semula kekuatan melalui ketaqwaan, penguasaan ilmu dan teknologi.

Cuma dengan ini sahaja umat Islam dapat menggerunkan pihak musuh dan tidak mencetuskan provokasi-provokasi sebegini.

Ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mewakili pandangan samudera.my

Leave a Reply

Back to top button
%d bloggers like this: