Antarabangsa

Kami Impikan Masa Depan Yang Baik Untuk Gαζα — 1₰₹₳€₺ Defence Force

Jangan lupa sertai Tiktok, Youtube, Telegram, Twitter, Instagram dan Facebook kami untuk berita terkini

TEL AVIV, 11 November 2021 – Bersempena dengan Hari Kebebasan Sedunia, 1₰₹₳€₺ Defence Force (IDF) meluahkan hasrat mereka yang mengimpikan masa depan yang baik buat rakyat Gαζα dalam media sosial Twitter rasmi mereka.

IDF membuat sebuah hantaran di media sosial menyindir tentang peruntukan yang didakwa sebagai dibazirkan oleh [email protected]∆S untuk membeli peralatan tentera dan “terowong pengganas” daripada membina sekolah, rumah dan pusat perubatan bagi penduduk Gαζα .

Hantaran tersebut dibuat oleh pihak IDF bagi menyatakan hasrat murni mereka untuk memastikan sebuah masa depan yang baik bagi penduduk Gαζα.

Persengketaan di antara 1₰₹₳€₺ -Gαζα mula tercetus ekoran pihak 1₰₹₳€₺ tidak berpuas hati dengan pendirian majoriti rakyat Gαζα memberi kemenangan besar kepada parti [email protected]∆S dalam Pilihan Raya Parlimen pada tahun 2006.

Sejak itu, kerajaan 1₰₹₳€₺ kerap melancarkan serangan ketenteraan terhadap Gαζα kerana berasa terkilan dengan pendirian [email protected]∆S untuk tidak mengiktiraf 1₰₹₳€₺ sebagai sebuah negara yang sah, cuma menganggap kewujudan kerajaan ZΙοη!s itu di sana sebagai berbentuk penjajahan ke atas sebuah negara Islam yang berdaulat.

Sebelum itu, Setiausaha Hubungan Luar Kesatuan Eropah (EU), Javier Solanar dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Condoleeza Rice telah mengugut rakyat Pαιε$τ!η bahawa segala bantuan kewangan mereka akan dihentikan sekiranya majoriti rakyat mengundi [email protected]∆S pada pilihan raya itu.

Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah (EU) menyumbangkan dana berterusan bagi melengkapkan 1₰₹₳€₺ Defence Force (IDF) dalam menghadapi konflik berterusan dengan umat Islam Pαιε$τ!η.

Seiring dengan kehendak 1₰₹₳€₺ , Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah (EU) bersepakat menyenaraikan [email protected]∆S sebagai sebuah organisasi pengganas antarabangsa.

Ironinya, 1₰₹₳€₺ Defence Force (IDF) sendiri diasaskan oleh gabungan tiga kumpulan terkemuka 1₰₹₳€₺ : Irgun, Haganah dan Lehi, yang kesemuanya disenaraikan sebagai antara organisasi pengganas antarabangsa.

Leave a Reply

Back to top button